رشد ۲۶ درصدی درآمد سرانه ملی ایرانیها در ۳ سال گذشته
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بانک جهانی آمار مربوط به درآمد سرانه ملی ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران درسال ۲۰۲۳ را منتشر کرد. بر همین اساس درآمد سرانه ملی ایران با توجه به شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۳، حدود ۱۷،۹۰۰ دلار برآورد شده که نسبت به سال گذشته آن، حاکی از رشد ۸ درصدی است. در سال ۲۰۲۲ نیز درآمد سرانه ملی ایران ۱۶،۵۷۰ دلار اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش، در دولت سیزدهم درآمد سرانه ملی ایران با رشد ۲۶ درصدی مواجه شده و از ۱۴،۱۶۰ دلار در سال آخر دولت دوازدهم (۲۰۲۰) به ۱۷،۹۰۰ دلار در سال ۲۰۲۳ رسید.
با این وجود، ایران علیرغم وجود تحریمهای گسترده آمریکا اما از نظر درآمد سرانه ملی، جایگاه متوسطی در سطح جهان دارد. در سال میلادی گذشته ۸۹ کشور جهان از جمله الجزایر، آفریقای جنوبی، اندونزی، عراق، اردن، هند، ازبکستان و پاکستان، درآمد سرانه ملی کمتری نسبت به ایران داشتهاند.
سنگاپور بیشترین میزان درآمد سرانه ملی را در جهان دارد. درآمد سرانه ملی این کشور در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۱۸،۷۱۰ دلار اعلام شده است. نروژ با ۱۰۸،۷۹۰ دلار و ایرلند با ۹۸،۴۹۰ دلار در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
در میان کشورهای نفتی خلیج فارس نیز، بهترین رتبه در اختیار امارات است. درآمد سرانه ملی این کشور ۸۳،۷۵۰ دلار و رتبه آن در جهان ۷ اعلام شده است. کویت در رتبه ۱۷، بحرین در رتبه ۲۲، عربستان در رتبه ۲۶ و عمان در رتبه ۴۶ قرار دارند.
درآمد سرانه ملی عربستان ۵۵،۲۹۰ دلار بوده که سه برابر درآمد سرانه ملی ایران است. آمریکا با درآمد سرانه ملی ۸۲،۱۹۰ در رتبه ۸ قرار گرفته و آلمان رتبه ۱۵، فرانسه رتبه ۲۰، انگلیس رتبه ۲۴ و ژاپن رتبه ۳۰ را به خود اختصاص دادهاند. همچنین درآمد سرانه ملی ترکیه نیز ۴۳،۷۰۰ دلار بوده و رتبه ۴۲ را در اختیار دارد. این کشور ۲.۵ برابر ایران درآمد سرانه ملی داشته است.
بروندی نیز با درآمد سرانه ملی ۹۵۰ دلاری در رتبه آخر ردهبندی جهانی قرار گرفته است.